Avaruusseikkailuja, mysteerejä ja elämänkertoja



Lukuharrastus voi tuoda elämään paljon iloa. Lukuhetki on lahja itselle – se vie uusiin maailmoihin ja paikkoihin ja avaa oven loputtomille mahdollisuuksille. Lukeminen voi innostaa ja inspiroida sekä saada tuntemaan monenlaisia tunteita. Uppoutuminen kirjojen maailmaan on kokemus, joka vaikuttaa ja jättää usein jäljen meihin. Tämän voi ymmärtää vain kokemalla sen itse, siksi toivon että lukuharrastuksen ilon saisi mahdollisimman moni löytää ja kokea.

Enid Blytonin Viisikko-kirjat innostivat minut lapsena lukuharrastukseen. Minusta parhaimpia olivat ne kohdat, kun seikkailujen keskellä viisikko nautti herkullisia eväitään. Nykyään harrastan lukemista myös omien lasteni kanssa ja luen heille paljon ääneen lastenromaaneja. Ekaluokkalaisen tyttäreni suosikkeja ovat Peppi Pitkätossu, Heinähattu ja Vilttitossu sekä Risto Räppääjä.

Kyselin välitunnilla ja käytävillä koulumme oppilailta, mikä on saanut heidät innostumaan lukuharrastuksesta ja mitä he tykkäävät lukea.

Viidesluokkalainen Iiris kertoi suosikkikirjoikseen Viisikko-sarjan ja että hän innostui lukuharrastuksesta, kun sain palkinnon viime vuonna lukemastaan 30 kirjasta. Lukuharrastus on jatkunut tämän jälkeen.

Nelosluokkalaiset oppilaat kertoivat lemppareikseen Lukupala-sarjan, Salapoliisin päiväkirjan, Mestarietsivä Peppusen sekä Neropatin päiväkirjat.

Seiskaluokkalaiset Niklas ja Veeti sanoivat molemmat lukevansa urheilijoiden elämäkertoja. Veeti kertoi myös tykkäävänsä lukea saadakseen tietoa ja oppiakseen moottorivälineistä; tällä hetkellä hän lukee lehdistä, miten mäntä toimii. Yksi seiskaluokkalainen kertoi pitävänsä sarjakuvista, fantasia- ja avaruuskirjoista, kuten Star Warsista.

Kasiluokkalaiset haastattelemani oppilaat kertoivat lukevansa kauhukirjoja ja trillereitä. Elokuvat innostivat heidät lukuharrastukseen, sillä he olivat alkaneet lukemaan katsomistaan elokuvista tehtyjä kirjoja.

Kutosluokkalainen Aaron kertoi tykkäävänsä lukea Aku Ankkoja ja lukee niitä silloin, kun ei ole muuta tekemistä.

Muita kertoa kavereillesi, kun olet lukenut tai kuunnellut jonkun hyvän kirjan. Innostetaan yhdessä toisiamme lukemiseen!

Milla Laatikainen

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tulevaisuusviikolla tutkittiin tasa-arvoa, parempaa arkea ja ympäristön suojelua

Tulevaisuus ei vain tapahdu, se tehdään

Taide edistää terveyttä