Kuka voittaa Euroviisut?




Meidän koulussa järjestetään Euroviisu aiheiset musiikkiluokkien konsertit 12.5.2022, mutta tänä vuonna järjestetään myös 66. Euroviisut Italiassa Torinossa. Uusia kappaleita on jopa 40, mutta mikä niistä tulee voittamaan?

Aion ottaa huomioon kolme tekijää: Tuomariston, henkilöt jotka kuuntelevat kappaleet ensimmäistä kertaa, ja henkilöt jotka ovat kuunnelleet kappaleet jo ennen kilpailuviikkoa, eli euroviisufanit.


Ennakkosuosikit


Euroviisuissa on joka vuosi ennakkosuosikkeja, ja tänä vuonna niiden kärjessä on Ukraina. Ukrainalla on huono tilanne tällä hetkellä, mutta he silti päättivät osallistua Euroviisuihin. Ukrainaa edustaa Kalush Orchestra kappaleellaan Stefania, jossa on kansallislaulua ja räppiä sekoitettuna. Kappaleessa on paljon uniikkeja elementtejä, kuten huilusoolot (minun lempi osa), joten kappale tulee saamaan niistä paljon ääniä. Ukraina tulee luultavasti saamaan vielä enemmän pisteitä tämänhetkisen tilanteen takia.


Toisena vedonlyönneissä on yllättäen Italia. Yleensä Euroviisujen isäntämaa ei lähetä mahtavaa kappaletta Euroviisuihin, mutta tänä vuonna Italia päätti muuttaa perinnettä. Italiaa edustaa Mahmood ja Blanco kappaleella Brividi. Brividi on herkkä balladi laulettuna kokonaan Italiaksi. Sanoisin että kappale tulee saamaan tasaisen hyvät äänet tuomaristolta ja yleisöltä. 


Kappaleen toinen laulaja, Mahmood, on jo kerran osallistunut Euroviisuihin vuonna 2019 kappaleellaan Soldi. Soldi tuli silloin toiseksi, joten Mahmoodin aiempi kokemus saattaa vaikuttaa äänestykseen, luultavasti positiivisesti. 


Kolmas ennakkosuosikki on naapurimaamme Ruotsi. Ruotsia edustaa Cornelia Jacobs kappaleella Hold Me Closer. Hold Me Closer on ainoa ennakkosuosikeista, joka on laulettu englanniksi, ja ainoa jossa on naislaulaja. Cornelian ääni on kaunis ja tunteikas, täydellinen kappaleelleen. Uskon, että Hold Me Closer tulee saamaan paljon ääniä tuomaristolta, kuten Ruotsi saakin joka vuosi. Tänä vuonna Ruotsilla on luultavasti hyvä mahdollisuus saada yleisöltäkin ääniä.


Tästä voit katsoa esitykset:

Stefania

Brividi

Hold Me Closer


Yllätysvoittajat


Yleensä Euroviisujen voittajat voi ennustaa, mutta joinakin vuosina kappaleet voivat voittaa yllättäen. Näissä tapauksissa tuomaristo tai yleisö ovat yleensä äänestäneet jotain kappaletta enemmän kuin odotettiin. Nämä kappaleet jotka valitsin ovat kuitenkin vain minun arvauksia, eikä niillä ole läheskään yhtä hyviä mahdollisuuksia voittoon kuin ennakkosuosikeilla.


Espanjalla voi olla tänä vuonna heidän paras sijoitus vuosiin, sillä Espanjaa edustaa Chanel kappaleella SloMo. Esityksessä paras osa on kuitenkin itse Chanel, eikä kappale itsessään. Chanel osaa tanssia aika intensiivisen koreon, eikä hänen ääni kuulosta yhtään hengästyneeltä. SloMo on tällä hetkellä yksi euroviisufanien suosikeista, ja tuleekin saamaan heiltä paljon ääniä, ehkä eniten kaikista kappaleista. Kuitenkaan tuomaristo ei tule todennäköisesti antamaan tälle paljoa pisteitä, sillä eihän tuomaristo ole ennenkään antanut tämän kaltaisille kappaleille montakaan pistettä.


Norjalla voi olla suuremmat mahdollisuudet kuin luulisikaan. Norjaa edustaa Subwoolfer kappaleella Give That Wolf a Banana, joka on omituisella tavallaan todella hyvä kappale. Kappaleen lyriikat ovat täynnä omituista sanoitusta, ja yksi niistä onkin viittaus punahilkkaan: “And before that wolf eats my grandma, give that wolf a banana”. Give That Wolf a Banana on paras ensimmäisillä kuuntelukerroilla, ainakin minulla. Uskon että he, jotka eivät ole kuulleet kappaleita ennen kilpailuviikkoa tulee äänestämään tätä, sillä kyllähän kaksi keltaista sutta jää mieleen. Kuitenkaan tämä ei luultavasti tule olemaan tuomariston suosikkeja.


Australia on viimeinen, jonka haluan mainita. Australiaa edustaa Sheldon Riley kappaleella Not The Same. Not The Same on tunteikas balladi, ja Sheldonin ääni on erittäin vahva. Tämä tulee luultavasti olemaan yksi tuomariston suosikeista, sillä heillä on tapana äänestää balladeja. Kunhan tuomaristo antaa tälle tarpeeksi pisteitä, yleisöltä sen tarvitsee saada vain kohtuullinen määrä pisteitä, ja voitto onkin mahdollista.


Tästä voit katsoa esitykset:

SloMo

Give That Wolf A Banana

Not The Same


Yhteenveto


Euroviisujen voittajaa on kuitenkin melkein mahdotonta ennustaa ennen semifinaaleja, sillä mitä tahansa voi tapahtua esityksien aikana. On jopa mahdollista, että joku muukin kuin ennakkosuosikki voisi voittaa tarpeeksi hyvällä esityksellä, lauluäänellä ja lavastuksella.


Saatatte vielä kuitenkin miettiä, miksi en maininnut Suomea. Ikävä kyllä Suomella ei ole mielestäni tänä vuonna mahtavia mahdollisuuksia edes hyvään sijoitukseen. Vaikka Suomella onkin yksi ainoista rock kappaleista tänä vuonna, The Rasmuksen Jezebel, Suomi esiintyy toisen semifinaalin ensimmäisenä. Ensimmäinen esitys tuppaa jäämään unohdetuksi, sillä sen jälkeen on vielä 17 muuta esitystä. Voit katsoa esityksen tästä.


Kenen minä uskon tänä vuonna voittavan? Ukrainan. Kenen minä toivoisin voittavan? Ruotsin. Mutta kenen sinä toivoisit voittavan tänä vuonna?



Kirjoitus on osa 7.-luokkalaisten somekurssilaisten blogikirjoistussarjaa.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tulevaisuusviikolla tutkittiin tasa-arvoa, parempaa arkea ja ympäristön suojelua

Tulevaisuus ei vain tapahdu, se tehdään

Taide edistää terveyttä