Erilaiset leffamaut

Erilaiset leffamaut:

Hyvät ja huonot leffat



Olemme listanneet meidän lempi- ja inhokkielokuvia ja tässä Blogissa tuomme esille listan ääripäät sekä vertailemme meidän elokuva valintoja. Blogissa tulee esille eri ihmisten erityyppiset leffamaut ja kuinka paljon ne eroavat toisistaan.


Ensimmäisenä otamme kaikkien lempileffat, kerromme juonesta, hyvistä puolista ja vertailemme niitä.



Aladdin




Home Alone 6 / Home Sweet Home Alone





Downfall







Aladdin on vuoden 1992 Disney-klassikko. 

Se kertoo köyhästä Agraban kaduilla asuvasta nuoresta miehestä nimeltään Aladdin, jolla on lemmikki apina. Aladdin menee ihmeiden onkaloon etsimään taikalamppua, mutta jää jumiin sinne. Kuitenkin lampun hengen ja taikamaton avustuksella hän pakenee sieltä, jonka jälkeen sulttaanin neuvonantaja Jafar alkaa jahtaamaan Aladdinia. Aladdin tutustuu sulttaanin tyttäreen ja he rakastuvat.


Aladdinin juoni ja tarinan kerronta sekä ääninäyttely on upeaa eikä nykypäivän animaatiot voi päihittää sitä.


Home Sweet Home Alone\Home Alone 6 on vuoden 2021 klassikkojouluelokuva. Elokuva kertoo pojasta, jonka vanhemmat suunnittelevat talon myymistä, mutta henkilöt löytävät laatikon vääristyneitä nukkeja, joista saa paljon rahaa. Sitten he palaavat hakemaan nuket, mutta ne on kadonnut ja he uskovat, että naapuri Max varasti sen. Elokuvan tarina on erittäin kiinnostava ja puoleensavetävä. Näyttely on erinomaista ja huumori on aivan mahtavaa.


Home Alonen pääpahis Max on erittäin taitava näyttelijä, joka selvästi tietää miten näytellä komediassa. Myös graafiset efektit ovat erinomaisia.


Downfall on vuoden 2004 elokuva. Se kertoo Hitlerin ja muiden korkea-arvoisten natsien olosta Berliinin alaisessa bunkkerissa sodan viimeisinä päivinä. Elokuva täydellisesti kertoo kuinka he olivat viimeisinä päivinä.


Bruno Ganz näytteli Hitleriä täydellisesti. Ilmapiiri on elokuvassa koko ajan täydellinen kertoen juuri oikeita tunteita juuri oikealla ajalla.



Kaikkien elokuvat ovat aika erilaisia, mutta hyviä omalla tavallaan. Aladdin on mainiosti piirretty, kun taas Downfall ja Home Alone 6 ovat upeasti näyteltyjä mestariteoksia. 


Vaikka elokuvat vaihtelevat teknisessä tuotannossa, jokainen niistä voi sopia eri ihmisille.





Seuraavaksi otamme jokaisen inhokki elokuvat, kerromme mikä niistä tekee huonon ja vertailemme niitä.



Death Note



Titanic



Amazing Spider-Man 2







Death Note on Netflix elokuva vuodelta 2017. Puhumme nyt nimenomaan kyseisestä Yhdysvalloissa tehdystä elokuvasta älkää sekoittako sitä Death Note animeen tai muihin elokuviin.

Se kertoo Seattlessa asuvasta Light Turner nimisestä opiskelijasta, joka saa käsiinsä vihkon, jonka avulla voi riistää kenen tahansa hengen kirjoittamalla uhrin nimen vihkoon. Light joutuu tutustumaan Ryukiin, joka on etsinyt vihkolle uutta omistajaa. Light käyttää vihkoa paljon ja ihmiset hätääntyvät ja alkavat etsiä syytä monien ihmisten yllättävään kuolemaan.


Elokuvan konsepti on hyvä, mutta toteutus on aivan kamala ja lopetus on hölmö. 


Titanic on erittäin amatöörimäinen ja huonosti kirjoitettu elokuva. Titanic kertoo kahdesta rakastajasta, jotka ovat laivalla joka uppoaa. Elokuvassa on huono käsikirjoitus ja tarina tuntuu pelkältä filleriltä kunnes mies kuolee ja surullinen nainen jää eloon. 


Elokuvan konsepti on erittäin huono, ja toteutus vain hieman parempi


The Amazing Spider-Man 2  on elokuva vuodelta 2014. Elokuva kertoo Peter Parkerista, joka on myös supersankari Spider-Man. Hänen täytyy pelastaa New York monilta superpahiksilta. 


Pahisten motiivit ovat surkeat. Elokuva yrittää tehdä valmistelua jatko-osaan, jota ei ikinä tullut.




Elokuvat ovat hyvin erilaisia ja osa huonompia kuin toiset, mutta kauneus on katsojan silmässä ja oman näkökulman mukainen. 



Kuvat Googlen Creative Commons -kuvahausta.
Jokaiseen elokuvaan ei saatu kuvaa.




Kirjoitus on osa 7.-luokkalaisten somekurssilaisten blogikirjoistussarjaa.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tulevaisuusviikolla tutkittiin tasa-arvoa, parempaa arkea ja ympäristön suojelua

Tulevaisuus ei vain tapahdu, se tehdään

Taide edistää terveyttä