Matkaillessa sattuu ja tapahtuu

Nyt kun koronarajoitukset alkavat hellittää, ihmiset alkavat matkustella enemmän. Mutta muistaako kukaan matkailun huonoja puolia? Tämä blogi olkoon siis muistutuksena kaikille: Matkaillessa voi sattua mitä tahansa.

Ulkomaanmatkat jäävät yleensä hyvin mieleen upeista maisemista, lämpimästä ilmasta ja erilaisista kulttuureista. Vuoden 2015 Italian matka jäi kuitenkin mieleen toisesta syystä. Nimittäin meidän matkalaukkumme varastettiin reissumme viimeisenä päivänä.  

Olimme ennen lentokentäntälle menoa käyneet ostoskeskuksessa ostoksilla ja silloin varkaat päättivät iskeä. Varkaat rikkoivat auton lukon ja varastivat kaikki tavaramme: matkalaukut, repun missä oli passit, puhelimet, kotiavaimet ja tabletin. 

Kun tulimme ostoskeskuksesta emme huomanneet tavaroiden kadonneen. Huomasimme vasta lentokentällä kun avasimme takapaksin, kun vuokra-auto piti palauttaa. Olimme lievästi sanottuna paniikissa. Huomasimme, että auton lukko oli tiiriköity, joten ymmärsimme, että varkaat olivat varastaneet tavarat kun olimme ostoksilla, koska se oli ainoa mahdollinen hetki, koska auto oli yksin tavaroiden kanssa. Kyllä myös auton vuokraaja tajusin auton lukon rikkoutuneen ja veloittivat auton lukon korjauksen.

 Pääsimme jotenkin takaisin kotiin ilman passeja, sillä vanhemmillani oli ajokortit ja minulla kuvaton joku kortti juttu. Pääsimme takaisin Suomeen ja eipähän ainakaan tarvinnut odottaa matkalaukkuja lentokoneesta.



Laskettelulomat ovat myös monien mieleen, koska siinä yhdistyy urheilu ja hauskanpito. Lasketteleminen on todella hauskaa, mutta siinä voi sattua kaikenlaista. Suksi tökkää lumeen tai lauta nytkähtää ja lennät naamallesi. Minulla on kuitenkin vielä hienompi tarina kerrottavana.

Kaikki, jotka ovat koskaan lasketelleet ovat käyttäneet ankkurihissejä. Suksilla siinä ei varmaan voi tapahtua yhtään mitään, mutta laudalla. Huh huh!

Laudalla mentäessä hissi otetaan usein jalkojen väliin, niin oli minullakin. Pelleilin vähän kaverini kanssa ja hetken päästä olin kaatunut taaksepäin. Raahauduin hissilinjaa pitkin lauta kiinni ankkurissa. Yritin vetää sitä pois tuloksetta. Lopulta mononi irtosi ja jäin hissilinjan reunalle toisessa jalassa pelkkä sukka. Isäni sai laudan ylhäältä napattua ja kaikki päättyi lopulta hyvin ilman sen kummempia loukkaantumisia.

Ongelmana oli, että hissiä ei saatu pysäytettyä. STOP-nappulat hissilinjalla eivät toimineet ja kaaduin aika keskivaiheilla, joten kukaan ylhäällä tai alhaalla olevista ei nähnyt mitään. Mitään ei kuitenkaan sen kummemmin käynyt ja nauramme aina tapahtumaa ajatellessamme.



Toisin sanoen kannattaa miettiä, onko valmis ottamaan matkustelun riskit vai kannattaisiko ennemmin pysytellä Suomen sateisissa kesissä ja mökkilomissa. Onhan sekin ihan hauska tapa viettää lomat. Talvisin ei vain kannata lähteä yhtään minnekään. Mikä on sinun parhain matkasattumuksesi?


Kirjoitus on osa 7.-luokkalaisten somekurssilaisten blogikirjoistussarjaa.






Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tulevaisuusviikolla tutkittiin tasa-arvoa, parempaa arkea ja ympäristön suojelua

Tulevaisuus ei vain tapahdu, se tehdään

Taide edistää terveyttä